Emilio og Pumaen

img

Velkommen til en koncert hvor vi møder en farlig puma, sjove SalsaSlanger, en stærk BongoBjørn, frække aber fra Maracas, et par ænder der rap’er på spansk og syngende cikader.

Via fortællingen om drengen Emilio, en masse dyr han møder, via sangene og rytmerne bliver børnene indført i den både livsglade og følelsesladede latinamerikanske og afrikanske musik. De får undervejs spillet, sunget og danset med.

Musikken er i centrum, når vi tager på tur med drengen Emilio i den livlige og lidt farlige natur blandt forskellige dyr; vilde og tamme, store og små, modige, bange, glade, fjollede og stille. Dette bliver udtrykt gennem rytmer, melodi, tekst og bevægelser.

Hvordan er det, at gå rundt i en urskov? Hvordan lyder Cikadernes sang? Hvordan lyder det, når dyrene på gården fester? Hvordan spiller en BongoBjørn? Kan man høre hvilket humør aberne er i og kan man spille hele vejen fra farfar til tip-tip oldefar?

EMILIO OG PUMAEN handler om Emilio, der skal afsted for at købe ind og undervejs sker der forunderlige, sjove og ind i mellem dramatiske ting. Det er en humoristisk og spændende koncertfortælling, hvor vi via musikken er under andre himmelstrøg, men via drengen og de dyr han møder oplever genkendelige situationer og følelser.

Vi aktiverer børnene med rytmelege, de skal synge med og lære bevægelserne til Dyresangen, de skal lære bl.a. Salsaslange-dansen, opleve hvordan musikken udtrykker følelser, de får lov at spille med og vi skal feste. Det er vigtigt for os, at det er en interaktiv koncert.

Gennem rytmelegene lærer børnene noget om koordination og puls. Ved at lave enkle trin og klap – koordineret og sat sammen, lærer de enkle rytmiske figurer og timing. Ekempelvis: hør denne lyd, trom den og sig den samtidig.

Børnene vil opleve instrumenter som cubansk tres, guitar, congatrommer, afrikansk djembe, elektrisk kontrabas, afrikansk kalimba-bas, maracas, guiro, claves og sang.

Det musikalske grundlag for denne koncert er den ældre latinamerikanske folkemusik og rytmer, såsom son, chachacha, plena, samt afrikansk highlife der alt sammen sprudler af livsglæde, iørefaldende melodier, store følelser, indlevelse og gode rytmer! Dette er samtidig de musikalske rødder til moderne salsa – som vi også skal have lidt af! De forskellige rytmer er repræsenteret ved et dyr.